Κλείστε ραντεβού
Close

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα, Πατησίων 31 – Τηλ.: 2105279500

Πειραιάς, Φίλωνος 39 – Τηλ.: 2104120714

Γλυφάδα, Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου – Τηλ.: 2109640117

Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9 – Τηλ.: 2310552406

[email protected]

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) – ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ

Δες το βίντεο Δες το βίντεο

ειδικότηταΣπουδές στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Οι σπουδές Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα στις ΣΑΕΚ ( πρώην ΙΕΚ ) ΑΛΦΑ συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση σε πλήρως εξοπλισμένες επαγγελματικές κουζίνες, προσφέροντας εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της μαγειρικής. Ο απόφοιτος του Τομέα Γαστρονομίας αποκτά τα εφόδια ώστε να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, εφαρμόζοντας πρότυπες συνταγές, τηρώντας τα πρότυπα υγιεινής και εξασφαλίζοντας εδέσματα υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους ομάδας. Κατά την εκπαίδευσή του, ο τεχνικός μαγειρικής τέχνης μαθαίνει τεχνικές προετοιμασίας, τεμαχισμού κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών, αλλά και στοιχεία ζαχαροπλαστικής, με στόχο την ολοκληρωμένη γνώση.

Με την απόκτηση του διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5, αναγνωρισμένου από τον ΕΟΠΠΕΠ, ο απόφοιτος των Σχολών ΑΛΦΑ μπορεί να εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, να παρασκευάζει και να παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων, σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής. Δύναται να εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, μονάδες μαζικής εστίασης, υπηρεσίες catering ή να διαχειριστεί το δικό του μενού. Το job center των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ και το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων ανοίγουν τον δρόμο για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη. Η παρασκευή και η παράθεση του εδέσματος, η μέριμνα για την επάρκεια σε κατάλληλες πρώτες ύλες και η συνεργασία με τον υπεύθυνο τροφοδοσίας καθιστούν τον τεχνικό μαγειρικής τέχνης κρίσιμο στέλεχος κάθε επαγγελματικής κουζίνας.

Απορρόφηση στην αγορά εργασίας
0 %
Πρακτικές ασκήσεις ετησίως
0 +
/ Μαγείρεψε με αγάπη, χτίσε μία καριέρα με μέλλον 
/ Μαγείρεψε με αγάπη, χτίσε μία καριέρα με μέλλον 
/ Μαγείρεψε με αγάπη, χτίσε μία καριέρα με μέλλον 
/ Μαγείρεψε με αγάπη, χτίσε μία καριέρα με μέλλον 

ειδικότηταΓιατί να επιλέξω Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Η ειδικότητα τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει στον σπουδαστή ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας. Ο απόφοιτος της ειδικότητας αποκτά δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5 και είναι ικανός να αναλάβει υπεύθυνα τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, εργαζόμενος σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Ο chef γνωρίζει τη μαγειρική, τον τεμαχισμό κρεάτων, ψαριών και πουλερικών και τη δημιουργία εδεσματολογίου με βάση πρότυπες συνταγές.

01.
Τεχνικές Μαγειρικής και Προετοιμασία Εδεσμάτων

Η εκπαίδευση του τεχνικού μαγειρικής τέχνης περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει στην παρασκευή και παράθεση εδεσμάτων για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται στους κανόνες που έχει ο τεμαχισμός κρεάτων, κυνηγιών, ψαριών και θαλασσινών, στη χρήση πρώτων υλών για την παρασκευή φαγητού και στην προετοιμασία κρεάτων, με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας.

02.
Οργάνωση Κουζίνας και Εδεσματολόγιο

Ο αρχιμάγειρας μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Επιμελείται την παράθεση των εδεσμάτων, τη δημιουργία μενού, τη μέριμνα για την επάρκεια σε κατάλληλες πρώτες ύλες και τη συνεργασία με τον υπεύθυνο τροφοδοσίας. Η εκπαίδευση στις Σχολές προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο ώστε να εργάζεται υπεύθυνα και μεθοδικά, ακολουθώντας πρότυπες συνταγές και συνταγές που συντάσσει ο ίδιος.

03.
Ζαχαροπλαστική, Food Styling και Παρουσίαση Πιάτων

Ο τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας εκπαιδεύεται στο food styling και στην αισθητική παρουσίαση των πιάτων. Έχει τη δυνατότητα να παρασκευάζει και να παραθέτει γαστρονομικές δημιουργίες με φαντασία, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις, τις τεχνικές παρουσίασης και τη σύνθεση με βάση τη γευστική ισορροπία και το wine pairing.

04.
Επαγγελματικές Προοπτικές και Πιστοποίηση

Ο απόφοιτος της ειδικότητας λαμβάνει βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και μετά από επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης, αποκτά δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ. Δύναται να εργάζεται σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές μονάδες, εστιατόρια, catering, τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταλαμβάνοντας θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του, με υψηλές προοπτικές ανέλιξης και άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

+ 0 Κ
Σπουδαστές στην ειδικότητα όλα τα χρόνια
0 %
Απορρόφηση στην αγορά εργασίας
0 +
Πρακτικές ασκήσεις ανά έτος

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

χρήσιμες ερωτήσειςΣυχνές ερωτήσεις και χρήσιμες απαντήσεις - Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

  • Ανήκεις στη dream team του «ηγέτη» των μεταλλίων στις Σπουδές Μαγειρικής.
  • Συμμετέχεις σε εκθέσεις, πανελλήνιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπου παίρνουν μέρος οι μεγαλύτερες σχολές μαγειρικής και οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποσπούν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια και διακρίσεις.
  • Εκπαιδεύεσαι από άριστα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, καθώς και από κορυφαίους και βραβευμένους Chefs.
  • Διδάσκεσαι στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια επαγγελματικής Μαγειρικής των ΙΕΚ ΑΛΦΑ.
  • Λαμβάνεις υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, βασισμένη στο Ολιστικό Μοντέλο, με ανταγωνιστικά δίδακτρα.
  • Έχεις στη διάθεσή σου υλικά και εργαλεία Μαγειρικής υψηλής ποιότητας.
  • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση (αμειβόμενη σε πολλές περιπτώσεις) σε κορυφαίες τουριστικές μονάδες και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων, δίπλα σε έμπειρους Chefs.
  • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης.
  • Συμμετέχεις σε διαλέξεις – παρουσιάσεις Μαγειρικής γνωστών ξενοδοχείων, εστιατορίων και εταιρειών τροφίμων.
  • Παρακολουθείς πρωτοποριακά μαθήματα και δωρεάν σεμινάρια μαγειρικής, που διοργανώνει η «ΑΛΦΑ» Σχολή Chef, με στόχο την επαγγελματική σου κατάρτιση και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σου.
  • Μπορείς να αποκτήσεις κορυφαίες πιστοποιήσεις σπουδών από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς απονομής τίτλων σπουδών, ενισχύοντας το βιογραφικό σου και αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι αποφοίτων άλλων σχολών Chef.
  • Παρακολουθείς, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, τα σεμινάρια Γαστρονομίας του EDUCATION FESTIVAL, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα & Ευρώπη που αποτελεί την αγαπημένη εκπαιδευτική συνήθεια της νεολαίας εδώ και 11 χρόνια.
  •  
  • Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ

    Γαλλικά Ι
    Τέχνη μαγειρικής Ι
    Στοιχεία ζαχαροπλαστικής Ι
    Υγιεινή και ασφάλεια
    Τροφογνωσία
    Πρακτική εφαρμογή Α΄

    Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ

    Πρακτική εφαρμογή Α’
    Γαλλικά ΙΙ
    Τέχνη μαγειρικής ΙΙ
    Στοιχεία ζαχαροπλαστικής ΙΙ
    Βασικές αρχές διατροφής
    Food & beverage management I (έλεγχος εμπορευμάτων)

    Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ

    Πρακτική εφαρμογή Α΄
    Αγγλικά Ι
    Τέχνη μαγειρικής ΙΙΙ
    Food & beverage management II (κοστολόγηση παρασκευασμάτων)
    Σύνθεση μενού
    Οινολογία
    Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου

    Δ’ ΕΞΑΜΗΝΟ

    Αγγλικά ΙΙ
    Τέχνη μαγειρικής ΙV
    Βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό
    Πρακτική άσκηση στην Ειδικότητα

  • Ο/Η κάτοχος διπλώματος μπορεί να εργαστεί σε:


    • Τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις φιλοξενίας
      • Επισιτιστικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία κτλ.)
      • Βιομηχανικές μονάδες
      • Εμπορικά καταστήματα
      • Ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς (νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας,
      βρεφονηπιακούς σταθμούς, οικοτροφεία, συσσίτια δήμων, συσσίτια
      εκκλησιών, συσσίτια ΜΚΟ κτλ.)
      • Εκπαιδευτικούς οργανισμούς
      • Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας
      • Μεταφορικά μέσα (τρένα, κρουαζιερόπλοια, πλοία ακτοπλοΐας κτλ.)
      • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συστηματοποιημένου επισιτισμού
      (catering)
      • Οικίες (Private Chef).
  • Στις ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ αποκτάς κορυφαία θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο αντικείμενο των σπουδών σου και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, με βασικούς άξονες το ανθρωποκεντρικό και ολιστικό μοντέλο εκπαίδευσης και τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις!

    Το δίπλωμα που θα αποκτήσεις αποφοιτώντας από τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΛΦΑ, αποτελεί μια σταθερή επένδυση για εσένα,όπως και για τους χιλιάδες νέους και νέες αποφοίτους μας που μας εμπιστεύτηκαν και σήμερα διαπρέπουν στον επαγγελματικό στίβο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και ανά τον κόσμο! 

    Το δίπλωμα κατοχυρώνει, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τα επαγγελματικά σου δικαιώματα και εξασφαλίζει την άμεση επαγγελματική σου αποκατάσταση!

  • Οι ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ σε 10 σημεία εργαστηριακής εκπαίδευσης στοχεύουν πάντα στη διατήρηση υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να σου προσφέρουν το καλύτερο για την επαγγελματική σου ανέλιξη και επιτυχία. Ως αποτέλεσμα, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από επαγγελματίες καταξιωμένους, με βαθιά γνώση και εμπειρία.

    Επιπλέον, αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως λειτούργημα, ενώ παράλληλα διακρίνονται για τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα και την ευρύτερη καλλιέργειά τους.

    Γι’ αυτό το λόγο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των ακαδημαϊκών συνεργατών, η επιλογή των οποίων γίνεται πάντα μετά από προσεκτική μελέτη (τεστ μεταδοτικότητας, έλεγχος από το ακαδημαϊκό συμβούλιο, presentation skills, πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών κ.λ.π.).

  • Δικαίωμα εγγραφής

    Στις ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ  γίνονται δεκτοί:

    Απόφοιτοι Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ). Στο Α’ εξάμηνο σπουδών εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Ενιαίων / Γενικών Λυκείων, για 4 εξάμηνα φοίτησης.

    Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ που επιθυμούν τη φοίτησή τους σε άλλη ειδικότητα προέλευσης, φοιτούν 5 εξάμηνα.

    Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ που συνεχίζουν την κατάρτισή τους, στην ειδικότητα προέλευσης, γίνονται δεκτοί στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης.

    Επίσης, γίνονται δεκτοί αντίστοιχα φοιτητές ΑΕΙ / ΤΕΙ, που επιθυμούν επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, καθώς και εργαζόμενοι και επαγγελματίες που δε διαθέτουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

    Δικαιολογητικά εγγραφής

    Α) Αν είσαι Έλληνας Υπήκοος, απλά προσκόμισέ μας:

    • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ/ΤΕΛ)
    • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (δύο όψεις)
    • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
    • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)

    Β) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ελληνικό Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

    • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών  (Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ/ΤΕΛ)
    • Φωτοτυπία Διαβατηρίου
    • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής,  ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
    • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
    • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)

    Γ) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ξένο Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

    • Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών, επικυρωμένο και μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών, ισότιμο (τεχνολογικής κατεύθυνσης) και αντίστοιχο (θεωρητικής εκπαίδευσης) με το ελληνικό
    • Φωτοτυπία Διαβατηρίου
    • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής, ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
    • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας
    • Βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) επιπέδου Β1

σύγχρονα εργαστήριαΑνακαλύπτοντας τα σύγχρονα εργαστήρια των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ

συνεργάτεςΣυνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Τηλεφωνικό κέντρο |  Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 | Σάββατο 09:00 – 15:00