Ο Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας κάνει το πάθος του για τη γη και τον οίνο ένα επάγγελμα με μέλλον που θα ταξιδέψει το ελληνικό κρασί διεθνώς.
ειδικότηταΓιατί να επιλέξω την ειδικότητα « Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας »
Η ειδικότητα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον τομέα της αμπελουργίας, της παραγωγής κρασιού και του οινοτουρισμού. Ο τομέας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και παραδοσιακούς της ελληνικής γεωργίας, με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη στην παραγωγή οίνου, την πιστοποίηση ποιότητας, τη διαχείριση αμπελώνων και τη διοργάνωση οινοτουριστικών εμπειριών.
Ως απόφοιτος της ειδικότητας, διαθέτεις πιστοποιημένες γνώσεις στις καλλιεργητικές τεχνικές της αμπέλου, γνωρίζεις όλα τα στάδια παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων από την ωρίμανση του σταφυλιού έως την εμφιάλωση του κρασιού και μπορείς να απασχοληθείς σε αμπελουργικές ή οινοποιητικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, αλλά και σε τουριστικές μονάδες με έμφαση στον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία.