ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

  1. Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

To IEK ΑΛΦΑ κρίνει το απόρρητο δεδομένων ως ένα θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας του. Η πολιτική απορρήτου μας και οι πρακτικές μας εστιάζουν στην επεξεργασία και στην αποθήκευση προσωπικών πληροφοριών κατάλληλα και νόμιμα, ενώ χορηγούν απόρρητο, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα.

Ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εννοούνται πληροφορίες που είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με άλλες μπορούν να οδηγήσουν έμμεσα ή άμεσα στην ταυτοποίηση ενός προσώπου. Ως γενικό παράδειγμα, οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν όνομα, ημερομηνία γέννησης, φύλο, ηλικία, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο.

Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών πού παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο www.iekalfa.gr ιδιοκτησίας της Α’ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ εφεξής «η εταιρεία», προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

Αυτή η πολιτική απορρήτου είναι μέρος της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Α ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ και είναι διαθέσιμη ΕΔΩ. Επίσης η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Αντ̓ αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.iekalfa.gr ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.

 

  1. Τι είναι o Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR);

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) αποτελεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ισχύει για όλα τα Κράτη-Μέλη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων και προστασία δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

Η εταιρεία πρέπει να θεωρηθεί ως ο ελεγκτής της προστασίας δεδομένων και θα καθορίσει τους σκοπούς και τα μέσα της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που υποβάλλονται και συγκεντρώνονται online.

 

  1. Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με τις νομοθεσίες/κανονισμούς που ακολουθούν:

  1. Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)
  2. Κανονισμός 2016/679 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

 

  1. Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε

Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

 

5.1 Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Η ιστοσελίδα της εταιρείας χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες για να διασφαλίσει την άριστη εμπειρία του χρήστη και για να αναλύσει τάσεις, για να διαχειριστεί την ιστοσελίδα, για να παρακολουθήσει τις κινήσεις των χρηστών σε όλη την ιστοσελίδα, και για να συγκεντρώσει δημογραφικές πληροφορίες σχετικές με τη βάση των χρηστών μας ως σύνολο. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένων που τοποθετούνται στη συσκευή του χρήστη για να παρακολουθήσουν πρότυπα χρήσης και προτιμήσεις καταχώρησης. Τα cookies μας δεν περιέχουν πληροφορίες που μπορούν να ταυτοποιήσουν άτομα. Εμείς συγκεντρώνουμε ορισμένες πληροφορίες αυτόματα μέσω της χρήσης των cookies και τεχνολογίες παρακολούθησης τέτοιες όπως οι διευθύνσεις του πρωτοκόλλου του διαδικτύου (IP), το είδος του προγράμματος περιήγησης, του παρόχου υπηρεσίας διαδικτύου (ISP), οι σελίδες παραπομπής/εξόδου, τα αρχεία που εμφανίζονται στη σελίδα μας (π.χ. σελίδες HTML, γραφικά), συστήματα λειτουργίας, αποτύπωμα ημερομηνίας/ώρας, και/ή δεδομένα περιήγησης για να αναλύσουμε τάσεις συνολικά και για να διαχειριστούμε τη σελίδα. Οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να ελέγξουν την χρήση των cookies στο επίπεδο του ιδιωτικού προγράμματος περιήγησης όμως αν οι χρήστες επιλέξουν να απενεργοποιήσουν τα cookies, αυτό μπορεί να περιορίσει την χρήση ορισμένων χαρακτηριστικών ή λειτουργιών στην ιστοσελίδα μας ή τις υπηρεσίες μας.

 

Κατά την πρόσβαση, περιήγηση και/ή χρήση της ιστοσελίδας, οι χρήστες αναγνωρίζουν, χωρίς περιορισμό ή επιφύλαξη, ότι αυτοί έχουν διαβάσει, καταλάβει και συμφωνήσει να υπόκεινται στους όρους και προϋποθέσεις αυτής της πολιτικής, και για αυτό συναινούν στην χρήση μας των cookies σε συμφωνία με αυτούς τους όρους. Ολόκληρο το κείμενο της Πολιτικής Cookies είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

 

5.2 Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων.  Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές γνωστό και ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας υπολογιστές και συσκευές.

 

  1. Σχετικά με τον διακομιστή αυτού του ιστοτόπου

Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

 

  1. Δικαιώματα του Υποκειμένου

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρεί ή/και επεξεργάζεται η Α ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Δικαιωμάτων Υποκειμένου, ΕΔΩ.

 

Τα δικαιώματά αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα είναι τα εξής:

  1. Πρόσβασης: μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας,
  2. Διόρθωσης: μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία να διορθώσει Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι ανακριβή ή ελλιπή,
  3. Εναντίωσης: όπου η Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας βασίζεται σε έννομα συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου μάρκετινγκ, έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας και με αυτόν τον τρόπο, συνεπώς, να αιτηθείτε τη διακοπή των εργασιών επεξεργασίας.
  4. Διαγραφής: μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία να διαγράψει τα Προσωπικά Δεδομένα σας, όταν ισχύει ένας από τους παρακάτω λόγους:
  • Τα Προσωπικά Δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε άλλη επεξεργασία,
  • Ανακαλείτε τη συγκατάθεση στην οποία βασίζεται η επεξεργασία και όταν δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία,
  • Αντιτίθεστε στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και δεν υπάρχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία ή έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία τους για άμεσο μάρκετινγκ,
  • Τα Προσωπικά Δεδομένα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία παράνομα,
  • Τα Προσωπικά Δεδομένα πρέπει να διαγραφούν για να τηρηθεί νομική υποχρέωση που απορρέει από Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Νομοθεσία στην οποία υπόκειται η Εταιρεία,
  • Τα Προσωπικά Δεδομένα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με τη προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών.
  1. Περιορισμού: μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας, όταν ισχύει ένα από τα ακόλουθα:
  • Αμφισβητείτε την ακρίβεια των Προσωπικών Δεδομένων σας, για χρονικό διάστημα που επιτρέπει στην Εταιρεία να επαληθεύσει την ακρίβεια των Προσωπικών Δεδομένων σας. Η επεξεργασία είναι παράνομη και εσείς αντιτίθεστε στη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων και ζητάτε αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους.
  • Η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον τα Προσωπικά Δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά χρειάζεστε εσείς τα δεδομένα αυτά για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων,
  • Έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία σύμφωνα με το δικαίωμα εναντίωσης και την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, εν αναμονή της επαλήθευσης του κατά πόσο τα έννομα συμφέρονται της Εταιρείας υπερισχύουν έναντι των δικών σας,
  1. Φορητότητας: μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία να μεταφέρει τα Προσωπικά Δεδομένα που μας έχετε παράσχει σε άλλον οργανισμό ή/και να ζητήσετε να λάβετε τα Προσωπικά Δεδομένα σας σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανές μορφή.
  2. Ανάκληση συγκατάθεσης: Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή που έχετε παράσχει για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας. Δυστυχώς, σε μια τέτοια περίπτωση, η Α Επιλογή ΙΚΕ δεν θα μπορεί να σας παρέχει τις καλύψεις που προβλέπονται στο συμβόλαιό εγγραφής σας.

 

Αν επιθυμείτε να αποστείλετε το αίτημα σας μέσω email, καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία ή θέμα που αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: [email protected]

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε επιστολή στη διεύθυνση:

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων,

A ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ,

Πατησίων 31

Αθήνα

 

Δικαίωμα Καταγγελίας

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα στοιχεία επικοινωνίας της εποπτικής αρχής είναι τα κάτωθι:

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Κηφισίας, 1-3,

115 23, Αθήνα

 

Εφόσον έχετε δεχτεί κλήσεις από το τηλεφωνικό μας κέντρο και δεν θέλετε να σας ξανακαλέσουμε για να λάβετε μέρος σε έρευνα μπορείτε να ζητήσετε να εξαιρεθεί το τηλεφωνικό σας νούμερο στέλνοντας mail στο [email protected]. Αφού υλοποιήσουμε το αίτημά σας θα σας στείλουμε Email επιβεβαίωσης. Τα Email επικοινωνίας που ανταλλάξαμε θα κρατηθούν σε αρχείο για λόγους μελλοντικής αναφοράς.

 

  1. Παραβιάσεις δεδομένων

Η Α ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ τίθεται υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων της, των συνεργατών και προμηθευτών της, αλλά και των εργαζομένων της. Για όσες προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους. Αν έχετε διαπιστώσει οποιαδήποτε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα διαρροή, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση κλπ., παρακαλούμε ενημερώστε μας, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα ΕΔΩ, δίνοντας λεπτομέρειες για το είδος των δεδομένων και τον τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκαν. Θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πεδίο που δηλώνει τη σχέση σας με την Εταιρία (Πηγή Αναφοράς Παραβίασης).

 

Αν επιθυμείτε να αποστείλετε την αναφορά παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω email, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: [email protected]

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε επιστολή στη διεύθυνση:

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων,

A ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ,

Πατησίων 31

Αθήνα

 

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

 

  1. Επικοινωνία

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων,

A ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΚΕ,

Πατησίων 31

Αθήνα

Email: [email protected]

 

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σου

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Συμπλήρωσε την φόρμα!