18 December 2017

Όλα τα μυστικά της Σοκολάτας αποκαλύφθηκαν στο Masterclass Σεμινάριο Σοκολάτας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι στον κόσμο της Σοκολάτας μέσα από το εξειδικευμένο Masterclass Σεμινάριο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με θέμα «Τα μυστικά της Σοκολάτας», την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Βαλαωρίτου 9.

 

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κος Γιάννης Γιάχος, καθηγητής του προγράμματος κατάρτισης Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και καταξιωμένος Pastry Chef στο Sani Beach Resort και Υπεύθυνος Operation στο Ikos Resort. Όπως αναμενόταν, επαγγελματίες, σπουδαστές και άτομα με κλίση στη Ζαχαροπλαστική, συμμετείχαν ενεργά στο Σεμινάριο, πλούσια σε όρεξη και μεράκι.

 

Ο στόχος επετεύχθη με την αποκάλυψη των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η γνώση της σοκολάτας και του χειρισμού της. Η σοκολάτα και οι ποικίλες χρήσεις της είναι το κλειδί για τη δημιουργία νέων αρωμάτων και γευστικών συνδυασμών, κάτι που αναδείχθηκε δυναμικά στο παρόν Masterclass.

 

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου έγινε μία περιεκτική θεωρητική ανασκόπηση της ιστορίας της σοκολάτας, των ειδών των καρπών της, το στρώσιμό τους (θερμοκρασίες), όπως και της επεξεργασίας της. Έπειτα, δόθηκε βάση στο πρακτικό κομμάτι, δηλαδή στη δημιουργία bon bons σε διάφορες γεύσεις τριών ειδών, στα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σοκολάτας για κορμούς Χριστουγέννων και Decor σοκολάτας για ποικιλία εδεσμάτων, ενώ ο κύκλος του Σεμιναρίου έληξε με έμφαση στις τεχνικές σοκολάτας στρωσίματος και Decor στρωσίματος.

Το Σεμινάριο Σοκολάτας ως ένα εξειδικευμένο Masterclass κατάφερε να δώσει έναν άλλον αέρα στις ζαχαροπλαστικές δημιουργίες σπουδαστών και επαγγελματιών του κλάδου εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ