1 October 2019

Τοp 5 επαγγέλματα του μέλλοντος!

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και της επαγγελματικής ανασφάλειας, οι νέοι καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερωθεί μέχρι τώρα, αναφορικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και μέσα στα επόμενα χρόνια, η εικόνα θα αλλάξει εντυπωσιακά, συνεπώς οι νέοι που τώρα καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους για σπουδές (σπουδές ΙΕΚ, κολεγιακές σπουδές, κλπ.), καλό θα ήταν να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς εργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για τη νέα γενιά, αρκεί όμως από νωρίς να γίνονται σωστές επιλογές.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Ποιοτική εκπαίδευση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση για 95 περιζήτητα επαγγέλματα, πολλά εκ των οποίων αποτελούν, σύμφωνα με τις έρευνες, «επαγγέλματα του μέλλοντος»! Ποια είναι λοιπόν τα top 5 επαγγέλματα του μέλλοντος, που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας;

Τουριστικά Επαγγέλματα & Μαγειρική

Ο Τουρισμός στη χώρα μας είναι και θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο μεγαλύτερος… «εργοδότης»! Ένας χώρος με μεγάλο αριθμό θέσεων και καλές επαγγελματικές προοπτικές, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους -αν όχι τον σημαντικότερο!- της ελληνικής οικονομίας.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ κατέχει ηγετική θέση στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα στις ειδικότητες:

· Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ)

· Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης

· Θρησκευτικός Τουρισμός

· Στέλεχος Υποδοχής και Φιλοξενίας

· Στέλεχος Τουρισμού

Ναυτιλιακά-Μεταφορές

Ο χώρος της Ναυτιλίας και των Μεταφορών, ακόμη και στην εποχή της κρίσης, κάνει προσλήψεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότητες που θα έχουν ζήτηση, και μπορείς να επιλέξεις στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είναι:

· Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας

· Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα των Μεταφορών

Τεχνικά Επαγγέλματα

Ποιοι είναι οι περιζήτητοι επαγγελματίες που δεν τους βρίσκεις ποτέ όταν τους χρειάζεσαι -γιατί είναι «πνιγμένοι»- και παίρνουν πολύ καλές αμοιβές; Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Θερμοϋδραυλικοί, Τεχνικοί Αυτοματισμού, Τεχνικοί Φυσικού Αερίου και γενικά πάσης φύσεως τεχνικοί! Γενικά, τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να έχεις πάντα δουλειά, αρκεί να είσαι «καλός μάστορας», ήτοι καλά καταρτισμένος! Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση στους σπουδαστές του στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας, στις πιο περιζήτητες ειδικότητες!

Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει:

· Τεχνικός Αυτοματισμού

· Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων- Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

· Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

· Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

· Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

Σπουδές Ομορφιάς -Spa

Όσο θα υπάρχουν γυναίκες, τα επαγγέλματα Ομορφιάς θα είναι σε άνθηση και οι σωστά καταρτισμένοι επαγγελματίες -που κατέχουν καλά το αντικείμενο- θα είναι περιζήτητοι!

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση σε 5 περιζήτητα επαγγέλματα Ομορφιάς! Tο Νο1 ΙΕΚ της χώρας για Σπουδές Ομορφιάς σε παροτρύνει να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να κάνεις το όνειρό σου επάγγελμα και το επάγγελμά σου όνειρο ζωής και πραγματικότητα μαζί!

Εσύ απλά επίλεξε την ειδικότητα που σου ταιριάζει και γίνε αυτό που ονειρεύεσαι! Σπούδασε:

Κομμωτική

Αισθητική & Μακιγιάζ

Αισθητικός Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών

Στέλεχος Θαλασσοθεραπείας/ Λουτροθεραπείας/ Spa

Σχέδιο Μόδας

Προπονητική & Αθλητικά Επαγγέλματα

Είναι το επάγγελμα του προπονητή ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος; Η Ελλάδα έχει μπει ήδη με πολλά αθλήματα σε έναν δρόμο Πρωταθλητισμού, στην Ευρώπη και παγκοσμίως, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός να δημιουργούνται όλο και περισσότερες ανάγκες -άρα επαγγελματικές ευκαιρίες!– για προπονητές με επιστημονική, σύγχρονη κατάρτιση. Όσο ο Ελληνικός Αθλητισμός θα «ανοίγει τα φτερά του», τόσο η Προπονητική, όσο και τα συναφή αθλητικά επαγγέλματα, όπως η Φυσικοθεραπεία, η Διαιτολογία και η Αθλητική Δημοσιογραφία, θα συγκαταλέγονται στα επαγγέλματα του μέλλοντος! Σπούδασε τα Αθλητικά Επαγγέλματα δίπλα στους καλύτερους!

Επίλεξε ανάμεσα σε:

· Προπονητής Αθλημάτων

· Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Αθλητισμού

· Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

· Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

· Αθλητικός Δημοσιογράφος

 

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις το αυριανό… Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, σπούδασε ΣΗΜΕΡΑ ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ