16 January 2018

Ταχύρυθμο σεμινάριο στη Φυσιογνωμική Τέχνη και τη Γλώσσα του Σώματος από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την έναρξη τμημάτων για το Ταχύρυθμο Σεμινάριο «Η Φυσιογνωμική Τέχνη και Γλώσσα του Σώματος», διάρκειας 30 ωρών, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Βαλαωρίτου 9. Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η κα. Αρσινόη Δεληγιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

 

Η Φυσιογνωμική Τέχνη είναι η μέθοδος που επιτρέπει την αντίληψη των τάσεων και βαθύτερων στοιχείων του χαρακτήρα του ατόμου, εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του προσώπου. Οι Φυσιογνωμιστές λοιπόν, προσπαθούν να εξετάσουν το συσχετισμό μεταξύ ψυχικού και σωματικού παράγοντα αντλώντας στοιχεία από τις το χρώμα και τη μορφή του δέρματος, κινήσεις του σώματος κα. Στο σημείο αυτό η Φυσιογνωμική συναντά τη Γλώσσα του Σώματος, δηλαδή τη μη λεκτική επικοινωνία (νεύματα, ματιές, κινήσεις, εκφράσεις).

 

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, με το ταχύρυθμο σεμινάριό του «Η Φυσιογνωμική Τέχνη και Γλώσσα του σώματος», παρέχει μία πληθώρα γνώσεων με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο. Στη θεωρία οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με τις εξής ενότητες:

  • Φυσιογνωμική Ανάλυση
  • Προσωπική Ανάπτυξη και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός βοηθάει να αναγνωρίσουμε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας κάποιου, έτσι ώστε στη συνέχεια να να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μας αντιμετωπίζοντας δημιουργικά οποιοδήποτε αδιέξοδο.
  • Εξειδικευμένη κινησεολογία, ως μέθοδος αντιμετώπισης προσωπικών προβλημάτων μέσα από  θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί την δυναμική του θεάτρου. Με λίγα λόγια μελέτη της κίνησης.
  • Γλώσσα του Σώματος και Γραφοανάλυση. Κάθε γραφικός χαρακτήρας είναι μοναδικός όπως και κάθε άνθρωπος. Τα γράμματα αποτελούν εμφάνιση των σκέψεων μας, των συναισθημάτων μας, ακόμη και της  ‘’ Μυστικής’’ σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας και τον έξω κόσμο. Η συγκεκριμένη ενότητα βοηθά στην κατανόηση του εαυτού μας με την μελέτη των κινήσεων μας και του γραφικού χαρακτήρα.

Στο πρακτικό κομμάτι οι σπουδαστές καλούνται να λάβουν μέρος σε role playing, να εξετάσουν μελέτες περίπτωσης, να διαχειριστούν πραγματικά σενάρια και να εκτελέσουν ποικιλία εργαστηρίων εστιασμένα στο κομμάτι των επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι ανεξαρτήτως μορφωτικού και εκπαιδευτικού υπόβαθρου, αλλά απευθύνεται κυρίως σε:

  • Αποφοίτους/Σπουδαστές Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Δημοσίων Σχέσεων, Μάρκετινγκ, δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ
  • Αποφοίτους/Σπουδαστές Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Δημοσίων Σχέσεων, Μάρκετινγκ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ
  • Επαγγελματίες που συναναστρέφονται συστηματικά με κόσμο και συνάπτουν συμφωνίες. Η μη λεκτική επικοινωνία θα βοηθήσει στην κατανόηση του συνομιλητή και των πραγματικών προθέσεών του.
  • Απλό κοινό με κλίση στην κατανόηση της μη λεκτικής επικοινωνίας και περιέργεια προς την αντίληψη της ψυχολογίας και του συσχετισμού της με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

 

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με τη δικτύωσή του, το άρτια εκπαιδευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του και την πολυετή εμπειρία του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στην εκπαίδευση. Το ταχύρυθμο σεμινάριό του στη Φυσιογνωμική Τέχνη και Γλώσσα του Σώματος μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα ατού στο βιογραφικό του κάθε σπουδαστή αλλά και να τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του, στις ανθρώπινες σχέσεις και την επικοινωνία που αποσκοπεί στις πωλήσεις.

 

Error: Contact form not found.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων:

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης Βαλαωρίτου 9, 2310 552 406,

 www.iekalfa.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ