6 February 2018

Ο Παναγιώτης Φασούλας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ: «Θα ήθελα εκτός από την αθλητική και πολιτική μου καριέρα, να είχα και ένα πτυχίο»

ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Dual Career in Athletics» Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ

 

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση για την επαγγελματική του πορεία τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην πολιτική, προχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας, ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές της Ελλάδας και μεταξύ των κορυφαίων σέντερ της Ευρώπης, στο masterclass σεμινάριο Προπονητικής που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΙΕΚ στην Αθήνα, Πατησίων 31.

Η θρυλική «αράχνη» του μπάσκετ μίλησε στους σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Διαιτολογίας και Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, για την πολυετή επαγγελματική ενασχόλησή του τόσο με τον Αθλητισμό, όσο και με την πολιτική, μεταφέροντας στα νέα παιδιά σημαντικές, βιωματικές γνώσεις μέσα από την πολύκροτη καριέρα του, με διακρίσεις και τίτλους που θα ζήλευε κάθε αθλητής: «Το 1987 δε θυμάμαι αν είχαμε φάει ή αν είχαμε κοιμηθεί, η αδρεναλίνη κι ο κόσμος μάς είχαν σηκώσει στον αέρα. Το πιστέψαμε. Τότε, δεν είχαν βγει στο δρόμο μόνο άνθρωποι σαν εσάς και τους γονείς σας, αλλά και η γιαγιά σας και η θεία σας!», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και μετριοφροσύνη, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης, εστίασε στη σημασία να έχει κανείς ένα πτυχίο, μια ειδικότητα να εξασκήσει, όσο σημαντική και μεγάλη κι αν είναι η καριέρα του:

«Μην είστε μονοσήμαντοι. Πρέπει να’χεις γενικό επίπεδο μόρφωσης για να γίνεις αποδεκτός στην κοινωνία. Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι πυρηνικοί φυσικοί, αλλά όλοι μπορούμε να ‘χουμε κάτι παραπάνω να κάνουμε. Αυτό είναι ένα πράγμα που με κυνηγάει. Είναι τρομερό πράγμα να λες ότι δεν έχεις πτυχίο. Έχω καριέρα στον αθλητισμό και στην πολιτική, αλλά δεν έχω καμία ειδικότητα για να εξασκήσω. Σκέφτομαι να ξεκινήσω online μαθήματα, έφτασα 54 χρονών και δεν πήρα ένα πτυχίο. Το θεωρώ πολύ σημαντικό να ‘χεις εξειδίκευση σε κάτι, ή να’σαι πτυχιούχος», επεσήμανε ο Παναγιώτης Φασούλας, επικροτώντας την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Dual Career in Athletics», που αφορά στην εκπαίδευση των αθλητών, πέραν της αθλητικής τους καριέρας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο Παναγιώτης Φασούλας υπέγραψε την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, «Dual Career», ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας και αθλητικού τομέα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, κ. Αντώνης Γλύκας, του απένειμε τιμητικό βραβείο για την εξέχουσα προσφορά του στον Αθλητισμό.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης για ισχυρό βιογραφικό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ