13 December 2017

Ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Περικλής Δορκοφίκης, μιλά για το «Dual Career» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

Τη σημασία του “Dual Career in Athletics» που αποτελεί μία ακόμα μεγάλη πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και αφορά στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των αθλητών, ώστε να έχουν τα εφόδια να σταδιοδρομήσουν μετά τη λήξη της αθλητικής τους καριέρας, τόνισε ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής, κ. Περικλής Δορκοφίκης, σε δωρεάν σεμινάριο που διοργάνωσε το Sports School του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, Λ. Βουλιαγμένης 57.

Το σεμινάριο του διεθνή μπασκετμπολίστα, Τομεάρχη Αθλητισμού και Αντιδημάρχου Γλυφάδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά οι σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Διαιτολογίας και Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας.

Ο κ. Δορκοφίκης μίλησε στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τις προσωπικές του εμπειρίες από την καριέρα του σε ομάδες υψηλού επιπέδου, τόσο στην Ελλάδα (Ολυμπιακός Πειραιώς, ΑΕΚ, Γ.Σ. Περιστερίου κ.α.), όσο και στο εξωτερικό (Αβελίνο και Ρετζιάνα Ιταλίας), επισημαίνοντας το ρόλο που παίζει η οργανωτικότητα και η πειθαρχία στην επιτυχία ενός αθλητή ή επαγγελματία προπονητή, και τονίζοντας την αξία της συνεργασίας ανάμεσα στον προπονητή, τον φυσικοθεραπευτή, τον διαιτολόγο, τη διοίκηση της ομάδας και τους αθλητικούς δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ