2 March 2017

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

«Ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ»

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στην οδό Βαλαωρίτου 9. Συνομίλησε με τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας & Προπονητικής και απάντησε στις ερωτήσεις τους για την πλούσια καριέρα του, την Εθνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ και το μέλλον του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτό που μου έλειψε ήταν να πάρω ένα πρωτάθλημα και να παίξω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο φέτος, έχει το ρόστερ και την ομάδα να το κάνει, αλλά το να φτάσεις στον τελικό και να πάρεις το κύπελλο είναι και θέμα τύχης. Πρέπει στα καθοριστικά ματς να μην βρεθείς σε κακή μέρα.

Στην Εθνική ομάδα σκόραρα περισσότερο απ’ ότι στον ΠΑΟΚ, γιατί δεν υπήρχε άγχος. Ασυνείδητα η πίεση και η αμφισβήτηση επηρεάζει την απόδοσή σου. Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010, είχα πρόταση να πάω σε αγγλική ομάδα, αλλά ήθελα να επιστρέψω.

Τελείωσα οριστικά και επίσημα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Δεν χρειάζεται να το γνωστοποιήσω με ανακοίνωση. Άλλωστε, ήδη, είμαι ανενεργός εδώ και 1,5 χρόνο.

Είμαι γεμάτος. Έχω ζήσει σχεδόν τα πάντα. Έκανα όλα τα όνειρά μου πραγματικότητα, γιατί είχα θέληση και δούλεψα σκληρά. Έπαιξα στην ομάδα την οποία υποστήριζα από μικρός, σε μεγάλους συλλόγους και στην Εθνική, σε δύο Euro και σε ένα Μουντιάλ.

Έχω πάρει την πρώτη βαθμίδα του διπλώματος προπονητή, θα εξακολουθώ να επιμορφώνομαι και στον τομέα της προπονητικής, αλλά και σε άλλα ποδοσφαιρικά πόστα. Πιο εύκολα θα έβλεπα τον εαυτό μου τεχνικό διευθυντή, ή σκάουτερ, παρά προπονητή.

Δεν νιώθω, όμως, ακόμα έτοιμος για να αναλάβω μία τέτοια θέση. Ίσως κάνω και την δική μου ποδοσφαιρική ακαδημία. Για μένα είναι το καλύτερο να ασχολείσαι με τα μικρά παιδιά, γιατί ο αθλητισμός έχει και παιδαγωγικό ρόλο».

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να δουν, να φωτογραφηθούν και να συζητήσουν με έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα ενός αθλητή υψηλού επιπέδου, το άγχος πριν ένα κρίσιμο αγώνα καθώς και τη συνέχιση της ζωής εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 552406

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ