13 March 2018

Κυπελλούχος Ελλάδος στο Handball ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π./Όμιλος ΞΥΝΗ με μεγάλους χορηγούς ΙΕΚ ΑΛΦΑ και MEDITERRANEAN COLLEGE

ΣΗΚΩΣΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ, ΕΠΙΚΡΑΤΩΝΤΑΣ 26-22 ΤΟΥ ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ

 

Τον πρώτο της ιστορικό τίτλο στο Χάντμπολ Ανδρών κατέκτησε η νεοσύστατη ομάδα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π./Όμιλος ΞΥΝΗ -που προέκυψε μετά τη συγχώνευση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Πρωταθλητή Ελλάδος στο Handball 2016-2017, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- καθώς επικράτησε 26-22 του αξιόμαχου ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και σήκωσε πανάξια την κούπα, με μεγάλους χορηγούς τους εκπαιδευτικούς φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ και MEDITERRANEAN COLLEGE.

Στον τελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» στη Γλυφάδα, ο τερματοφύλακας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ/Ομίλου ΞΥΝΗ, Κώστας Τσιλιμπάρης, στάθηκε πραγματικός «κέρβερος», αποκρούωντας τέσσερα πέναλτι και άλλες 20 επιθέσεις του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ. Από πέντε γκολ σημείωσαν οι Σανίκης και Σκρόμπιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη στον τελικό Κυπέλλου, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου. Είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να απειλειθεί ουσιαστικά.

Ο Ολυμπιακός/Όμιλος ΞΥΝΗ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και με Σκρόμπιτς, Κρητικό και Τζηρά προηγήθηκε με 3-0, προτού μειώσει ο Κεδέρης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι Πειραιώτες με γκολ του Σανίκη στο 20ο λεπτό, προσπέρασαν και πάλι με τρία τέρματα (9-6), προτού οι Μπάγιος και Κεδέρης μειώσουν σε 9-8 για τον Δούκα. Ο Τζηράς και ο Παπαδιονυσίου με δικά τους τέρματα διαμόρφωσαν το 13-10 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. Τρία αναπάντητα τέρματα των Σκρόμπιτς, Κωστακίδη και Κανδύλα έφεραν τη διαφορά στα επτά τέρματα (17-10) για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα. Ο Μπάγιος έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού (17-11), αλλά ο Τζηράς και πάλι έδωσε προβάδισμα επτά τερμάτων στους Πειραιώτες.

Η διαφορά ξέφυγε ακόμη περισσότερο για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ στη συνέχεια. Στην τελική ευθεία, κι ενώ δεν υπήρχαν ουσιαστικές ελπίδες, ο Δούκας κατάφερε να μειώσει την έκταση του σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π./ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 26-22

Κώστας Τσιλιμπάρης: «Αφιερώνω τον τίτλο στους κ.κ. Σοφοκλή Ξυνή, Πουρνάρα και Κουντούρη» 

«Ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει την καλύτερη ομάδα και δίκαια σηκώνει την κούπα. Είναι άπειροι αυτοί που θέλω να το αφιερώσω. Η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι, στηρίχτηκε στο “θέλω” πολλών ανθρώπων. Στον κ. Σοφοκλή Ξυνή, στον κ. Πουρνάρα και φυσικά στο “θέλω” του Προέδρου του Ολυμπιακού, κου. Κουντούρη, που μαζί προχώρησαν αυτή την ιδέα. Κατά κύριο λόγο σε αυτούς τους τρεις ανθρώπους θέλω να αφιερώσω αυτόν τον πρώτο τίτλο, γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε εμείς οι τυχεροί που θα εκροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του χρονιά», δήλωσε ο MVP του Final-4 του Κυπέλλου, κ. Κώστας Τσιλιμπάρης.

Γιώργος Ζαραβίνας: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που δημιούργησαν την ομάδα, τους κύριους Ξυνή, Πουρνάρα και Κουντούρη»

«Είμαι χαρούμενος που αυτή η επιτυχία συνδυάστηκε με τα 93 χρόνια του Ολυμπιακού και δώσαμε χαρά στους φιλάθλους. Σίγουρα ευχαριστούμε τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτήν την ομάδα, τους κύριους Ξυνή, Πουρνάρα και Κουντούρη, είναι καλό για το σύλλογο και το άθλημα», επεσήμανε ο προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ/ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ, κ. Γιώργος Ζαραβίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ