26 September 2017

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Στη Θεσσαλονίκη τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Όπως και κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, ο επαγγελματικός κλάδος που άνθισε περισσότερο στην Ελλάδα ήταν ο τουριστικός. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα νούμερα του 2016, ήτοι τους 27,5 εκατομμύρια τουρίστες. Πλέον, γίνεται λόγος για διεθνείς αφίξεις που έως το 2021 θα αναρριχηθούν στους 34,8 εκατομμύρια τουρίστες, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση στις θέσεις εργασίας, αλλά και αυξημένες απαιτήσεις αναφορικά με την κατάρτιση των τουριστικών υπαλλήλων.

Αφουγκραζόμενοι λοιπόν τις ανάγκες της αγοράς, και τη συνεχώς ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης δημιούργησε στις εγκαταστάσεις του τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Τουρισμού στην Ελλάδα!

 

Συγκριτικά πλεονεκτήματά τους είναι:

  • το σύγχρονο design, βασισμένο στις νέες τάσεις εσωτερικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, minimal και industrial, που εμπνέουν στους μαθητές μια αίσθηση δημιουργικότητας
  • ο λειτουργικός σχεδιασμός, αποτελώντας πιστή προσομοίωση ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, όπως για παράδειγμα ο χώρος υποδοχής πελατών (reception), οι κρεβατοκάμαρες, το εστιατόριο, οι αίθουσες σεμιναρίων και το bar
  • οι πολλαπλές χρήσεις τους, καθώς επιτρέπουν τη μετακίνηση (mobility), την ευελιξία (flexibility), και τη συλλογικότητα (collectivity) για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα μέσα στα εργαστήρια, στο πλαίσιο εκμάθησης αλλά και εξάσκησης των σπουδαστών μας

Τα νέα υπερσύγχρονα εργαστήριά μας απευθύνονται σε σπουδαστές με αγάπη και μεράκι για τον τουριστικό κλάδο, τόσο για την ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού», όσο και για την ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

Κύριος στόχος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι να αναπτύξει τις ιδιαίτερες δεξιότητες των σπουδαστών, με στόχο την άριστη κατάρτιση και την πολύπλευρη προετοιμασία τους για την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Οι γνώσεις όμως δεν αρκούν! Το εργαστήριο είναι ο χώρος στον οποίο οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ αναπτύσσουν ιδιότητες, όπως ο επαγγελματισμός, η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας, με πυλώνες την εμπειρία των καθηγητών τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ