22 February 2018

Εθελοντική συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στη Φιλανθρωπική Συναυλία της ΣΟΝΕ

Για ακόμη μία φορά ο Τομέας Ομορφιάς του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης συμμετείχε εθελοντικά σε μία από τις πιο εντυπωσιακές συναυλίες που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος γίνεται για τη Φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης (ΣΟΝΕ), τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στην Παιδοογκολογική Μονάδα του ΑΧΕΠΑ.

 

Με πρωτοβουλία του Τομέα Ομορφιάς του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης λοιπόν, οι σπουδαστές της Κομμωτικής και της Αισθητικής φρόντισαν για την περιποίηση και καλαίσθητη εμφάνιση των μελών της Ορχήστρας, εφαρμόζοντας τεχνικές που διδάχθηκαν πρακτικά στην τάξη. Το αποτέλεσμα αισθητικά έκλεψε τις εντυπώσεις, ωστόσο αξία είχε ο σκοπός της εκδήλωσης, δηλαδή η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

 

Ως Εκπαιδευτικός Οργανισμός το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, δεν φροντίζει μόνο να καταρτίσει σωστούς επαγγελματίες, αλλά να εκπαιδεύσει και ηθικά τους σπουδαστές του, εξυψώνοντας την αξία του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού γενικότερα. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο γεμίζει τους σπουδαστές εμπειρίες, εμφυσώντας τους μηνύματα ζωής που θα τους συνοδεύουν σε όλη την επαγγελματική τους πορεία.

 

Η Συναυλία τελέσθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του σκοπού της.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ