2 March 2018

Δωρεάν Masterclass Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονη Δημιουργική Ιταλική Κουζίνα» από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Ένα μοναδικό Δωρεάν Masterclass Σεμινάριο διοργανώνει ο Τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με θέμα «Σύγχρονη Δημιουργική Ιταλική Κουζίνα», στο πλαίσιο του Education Festival 2018, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, 12.00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του, Βαλαωρίτου 9.

 

Με εισηγητή το γνωστό Chef Ιδιωτικών Βιλών στη Μύκονο, κο Κωνσταντίνο Σλαδάκη, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μονοπάτια της Ιταλικής Κουζίνας, μαθαίνοντας για τη Φιλοσοφία και τη Γευστική της Παράδοση.

 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις δημιουργίες των εξής πιάτων:

  • Casarecce με μάγουλα μόσχου, black angus και πάστα λευκής τρούφας
  • Ριζότο με χοιρινό ψαρονέφρι,  σπαράγγια, μπρόκολο, λιαστή ντομάτα και καπνιστό τυρί μετσοβόνε
  • Κριθαρότο με γαρίδα και καρπάτσιο τρούφας
  • Σπαγγέτι με παντζάρι, αμπελοφάσουλα και κατσικίσιο τυρί

 

Το παρόν σεμινάριο έχει ως στόχο να προσφέρει σε σπουδαστές, αποφοίτους ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μαγειρικής, ιδέες, εμπειρία και γνώση για την Ιταλική Κουζίνα και τις δυνατότητές της, στην ανάδειξη γευστικών συνδυασμών και τη δημιουργία εντυπωσιακών πιάτων με Ιταλικό αέρα.

 

Το EDUCATION FESTIVAL συνεχίζει για 10η χρονιά την απόλυτη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από την παροχή περισσότερων από 140 δωρεάν σεμιναρίων εξειδίκευσης και 17 εβδομάδες εκπαίδευσης από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη. Φετινός στόχος είναι η επίτευξη υψηλότερων προσδοκιών με μότο το τρίπτυχο Believe + Trust = Success, με την ερμηνεία ότι η πίστη στον εαυτό μας και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αποτελούν μονόδρομο προς την επιτυχία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης,

Βαλαωρίτου 9, 2310 552 406, www.educationfestival.edu.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ