24 May 2019

«ΒΡΟΧΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Άγγελος Αναστασιάδης, Έλσα Ποιμενίδου, Άκης Σακισλόγλου και Κική Μουστακίδου οι πρωταγωνιστές της Media Week του φετινού Education Festival

Την τιμητική του είχε ο τομέας Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης την εβδομάδα που μας πέρα. Εισηγητές ορισμένοι από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες των Media και του αθλητισμού που διαθέτει η πόλη μας, όλοι κάτω από ένα κοινό στόχο και σκοπό· να προετοιμάσουν τους μελλοντικούς δημοσιογράφους ως προς τις προοπτικές, υποχρεώσεις αλλά και τα ηθικά διλήμματα που θα αντιμετωπίσουν. Η ασφυκτική προσέλευση των συγκεκριμένων δράσεων αλλά και ο καταιγισμός ερωτήσεων που δέχτηκαν οι καλεσμένοι, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την προτεραιότητα που δίνει το πιο ανερχόμενο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας στην παροχή ουσιαστικής παιδείας, μακριά από “άδειες” κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 13 Μαΐου με καλεσμένη την αρχισυντάκτρια και Παρουσιάστρια της εκπομπής της ΕΤ3 “Με το Τρία”, Έλσα Ποιμενίδου. Η γνωστή και καταξιωμένη δημοσιογράφος, έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση αναφορικά με την σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται την εποχή των social media και πως ένα παραδοσιακό Μέσο όπως η τηλεόραση, μπορεί να υπάρξει και αντίστοιχα να συνταιριάσει με τα Νέα Μέσα.

Σειρά είχε η Τετάρτη 15 Μαΐου, όπου θα είναι μία μέρα όπου σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και διοίκηση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης θα θυμούνται για καιρό. Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Άγγελος Αναστασιάδης, σε μία από τις σπανιότατες όπως τόνισε και ο ίδιος δημόσιες εμφανίσεις του, άνοιξε την καρδιά του στους δεκάδες σπουδαστές που έσπευσαν να τον παρακολουθήσουν. Προσωπικές εμπειρίες, τεχνικές, φιλοσοφίες και διδάγματα “παρέλασαν” από τις δύο και πλέον ώρες που πέρασε ο αγαπημένος κόουτς,  ο οποίος δεν προλάβαινε να απαντά στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Την ίδια μέρα και λίγες ώρες μετά, ήταν η σειρά ενός εκ των ιδιοκτητών του PAOK24 και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού “Μήνυμα 107,7”, δημοσιογράφου Άκη Σακισλόγλου, ο οποίος παρέδωσε σπουδαία μαθήματα δεοντολογίας σε ένα χώρο όπως η Αθλητική Δημοσιογραφία που μαστίζεται από τον κακώς εννοούμενο οπαδισμό. Η ανταπόκριση των Αθλητικών Δημοσιογράφων εντυπωσιακή παρά τις “back to back” εισηγήσεις. Το τέλος της εισήγησης έφερε γέλια, πειράγματα και τις καθιερωμένες…selfie με τον γνωστό δημοσιογράφο.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, η εξαιρετική πρωτοβουλία του Education Festival, έκλεισε με την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Παράλλαξη και του site parallaximag, Κική Μουστακίδου. Η έμπειρη δημοσιογράφος περιέγραψε την καθημερινότητα του συντονιστή ενός μεγάλου ειδησεογραφικού Μέσου και τις συνεχείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να είναι updated με συνεχή ροή ειδήσεων καθώς και τις τεχνικές που απαιτούνται για να διαβαστεί πρώτο ένα άρθρο στο χάος του διαδικτύου.

Ο Τομέας Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για άλλη μία φορά αποδεικνύει την ενσωμάτωση της ολιστικής παιδείας σε ένα πρόγραμμα σπουδών φιλτραρισμένο μέσα από τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και όχι μουσειακό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ