29 November 2017

Αρωγός το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης πρόκειται να ενισχύσει με την εθελοντική συμμετοχή των σπουδαστών του, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 12:00 με 15:00, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων, Ελαιώνων 24 στην Πυλαία.

 

Η όρεξη και το μεράκι τόσο των σπουδαστών όσο και του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην επανάληψη της συνεργασίας του οργανισμού με τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια, υπηρετώντας έναν και μόνο σκοπό: τη συγκέντρωση α) χρημάτων για το Παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου, τον ξενώνα της ΣΤΟΡΓΗΣ, την ΕΛΕΠΑΠ και το ελληνικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο, β) ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τα συσσίτια 3 Ιερών Ναών, για συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

 

Η γιορτή αυτή θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής στις 09:00 και θα κρατήσει μέχρι τις 16:30 περίπου, προσφέροντας διάφορες δραστηριότητες όπως: εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, μουσική, χορό, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κεράσματα, λαχειοφόρους αγορές, πώληση χειροτεχνιών κ.α. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι παρέχοντας ανά Τομέα και Ειδικότητα ποικιλία δράσεων:

 

Τομέας Παιδαγωγικών

  • 11:30 με 12:00 Βιωματική αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας: “ Μία έκπληξη για τον Άγιο Βασίλη!” σε παιδάκια ηλικίας 3 χρονών και άνω.
  • 12:00 με 12:45 “Ελάτε να παίξουμε..!” θεατρικά παιχνίδια και μουσικοκινητικά δρώμενα για παιδάκια ηλικίας 4 ετών και άνω.
  • 13:00 με 14:00 Η ώρα των Χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών (δημιουργία πρωτότυπης κάρτας και χριστουγεννιάτικου δέντρου με αποτυπώματα χεριών).

 

Τομέας Ομορφιάς

 

Ειδικότητα Κομμωτικής

 

Οι κομμωτές και κομμώτριες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα περιποιηθούν τα μαλλιά των παιδιών κάνοντας πλεξουδάκια και κοτσιδάκια στα κορίτσια και styling για τα αγόρια.

 

Ειδικότητα Αισθητικής

 

Από μία τέτοια διοργάνωση δε θα μπορούσε να λείψει και λίγο χρώμα. Οι σπουδαστές αισθητικής θα επιμεληθούν το face painting των παιδιών.

 

Τομέας Επισιτισμού

 

Ειδικότητα Ζαχαροπλαστικής

 

Μετά από τα παιχνίδια και τη δράση όλοι λιγουρεύονται ένα γλυκάκι. Οι ζαχαροπλάστες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης θα δώσουν τη λύση ετοιμάζοντας μπισκοτένιες λιχουδιές με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 

Εν όψει των εορτών και όχι μόνο, αξίζει όλοι με τον δικό μας τρόπο να βοηθούμε σε τέτοιες δράσεις. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι είμαστε και άνθρωποι- μέλη ενός γενικότερου συνόλου που χρειάζεται στήριξη. Με αγνές προθέσεις, αγάπη και χαμόγελα ελπίζουμε και προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, τόσο για όσους το έχουν ανάγκη, όσο και για εκείνους που νομίζουν ότι δε θα βρεθούν ποτέ σε ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ